{{ shop.id }}
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »
One of the world's top 10 piercing and tattoo studio’s

Alles over de Oorlel en Hoe Deze te Piercen: Verschillen tussen de Traditionele Pistool, Studex Systeem en Naalden

24 July 2024
PiercingsWorks
PiercingsWorks
Expert
De oorlel is een populaire plek voor piercings vanwege de zachte en gemakkelijk toegankelijke structuur. Bij het piercen van oren is het belangrijk om de verschillen te begrijpen tussen de traditionele pistoolmethode, het Studex-systeem en naalden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 Traditionele pistolen zijn vaak beschikbaar en goedkoop, maar hebben nadelen zoals slechte hygiëne en weefselschade door het gebruik van botte studs. Het Studex-systeem biedt een hygiënischer alternatief met eenmalige steriele cartridges en handdruk, wat minder trauma veroorzaakt. Naalden zijn echter de meest precieze en hygiënische methode, met minimaal weefselschade en de mogelijkheid om direct na het piercen uit een breed scala aan sieraden te kiezen. Het genezingsproces van een oorlel piercing duurt meestal 6 tot 8 weken. Voor een veilige genezing, reinig de piercing regelmatig met een zoutoplossing, was je handen voordat je de piercing aanraakt, en vermijd zware oorbellen en producten met parfum. Vermijd ook zwemmen totdat de piercing volledig is genezen. Raak de piercing niet aan met vuile handen en verander de oorbel niet te vroeg.

Tips voor Snellere Genezing

Wel doen:

  1. Reinig regelmatig met zoutoplossing.
  2. Was je handen voor aanraking.
  3. Gebruik steriele producten.
  4. Draai de oorbel voorzichtig.
  5. Draag geschikte kleding.

Niet doen:

  1. Raak de piercing niet aan met vuile handen.
  2. Verander de oorbel niet te vroeg.
  3. Gebruik geen alcohol of waterstofperoxide.
  4. Vermijd producten met parfum.
  5. Slaap niet op de kant van de piercing.

Klik op de afbeelding en download je gratis e-book.